Горещо поцинковане

горещо поцинковане

Компания Колхида Метал предлага услугата горещо поцинковане. През 2002 година закупихме иновативна линия за горещо поцинковане от лидера в сферата на това производство – немската компания Schmitz Appelt LOI. Линията е с размери 8.40х1.30х2 метра и е с невероятен капацитет за обработка на до 12 хиляди тона на година.

Висококачественото горещо поцинковане е най-сигурният начин да си осигурите дълготрайност на изделието за над 25 години. Технологията гарантирано предпазва от корозия вследствие на излагане на метала на неблагоприятни атмосферни условия или химикали. Обработката на изделията ги прави значително по-устойчиви и им осигурява наистина дълъг живот, благодарение на здравото цинково покритие, което предпазва метала. А ние Ви гарантираме първокласно качество, детайлна и внимателна обработка за съвършен резултат.

Първокласно горещо поцинковане

Изделията се потапят в цинк, който е предварително разтопен при температура от 4500 градуса. Така се образува покритие от няколко слоя, което е пъти по-твърдо от метала. То предпазва изделията от химически и атмосферни влияния, като не позволява образуването на ръжда вследствие на излагане на влага, реакция с кислорода и други. Финият, но много здрав цинков филм повишава издръжливостта на метала на ниски и високи температури и резки температурни амплитуди, предпазва го от окисление и неимоверно увеличава неговия експлоатационния живот.

Технологията е подходяща за обработка на изделия, които имат широко приложение в селското стопанство, строителството, машиностроенето, пътния, ж.п. и морски транспорт и енергетиката.