За нас

„Колхида метал”АД е 100% частна компания, основана през 1992 г. Фирмата проектира, произвежда и доставя горещо поцинковани метални конструкции и изделия, съгласно технически спецификации, чертежи и изисквания на клиента, както за страната, така и за страните от ЕС.

Дружеството предлага услуги като горещо поцинковане, прахово боядисване, 2 и 3 D лазерно рязане на ламарина и тръби,огъване на тръби и листов материал,заваръчни работи, със сертифицирано качество, износ на метални изделия и др.

Производственото оборудване на фирмата е последно поколение, което позволява производство на всякакви видове сложни метални конструкции и конфигурации.

Дружеството притежава над 14 000 кв.м. закрити площи – цехове, производствени халета и др. и 32 000 кв. м. открити площи – складове за материали, складове за готова продукция, паркинги, с изградена инфраструктура, където работят над 250 души висококвалифициран персонал – инженери, техници, шлосери, заварчици, монтьори, строители, монтажници, арматуристи и др.

Високото качество на произведените от предприятието конструкции, е гарантирано от изградената и работеща система за управление на качеството ISO 9001:2008 и сертификати от TUV Rheinland – Германия.

Дружеството непрекъснато реинвестира в нови производствени линии и машини за ускоряване на производствените процеси и подобряване на качеството, увеличава производствените си площи.

„Колхида метал” АД е една от водещите компании в бранша и същевременно надежден доставчик на големи предприятия в областта на строителството, телекомуникациите, казино индустрията, селското стопанство, енергопренасянето и сметосъбирането.

Фирма ,,Колхида метал“ АД се е доказала и на западните пазари и качествените изделия, които произвежда. Предприятието изнася за страните от Европейския съюз, както за Сърбия, Турция, Швейцария и други.

Фирма ,,Колхида метал АД е една от водещите фирми в бранша и е основен доставчик на големите предприятия в областта на пътното строителство, сметосъбирането, енергопренасянето, телекомуникациите и други.